O nama

FSB d.o.o. je tržišno orijentirani pružatelj optimalnih rješenja pasivne protupožarne zaštite.

Prema Zakonu o zaštiti od požara građevinski i industrijski objekti moraju biti napravljeni tako da se spriječi širenje vatre i dima te da se osigura spašavanje ljudi i imovine. Neusklađeno planiranje i loša izvedba sustava protupožarne zaštite može u slučaju požara prouzročiti značajnu direktnu i indirektnu štetu, kao i onemogućiti učinkovito gašenje požara.

Kako bi se umanjile posljedice požara, FSB nudi ne samo sistemska rješenja već i cjelovitu tehničku podršku tijekom planiranja pa sve do završetka izgradnje. Mi smo dokaz kako iz usklađenog djelovanja teorije i prakse korištenjem ispitanih sustava mogu proizaći odgovarajuće izvedbene varijante protupožarne zaštite. Odabrani proizvodi i sustavi rabe se za pasivnu protupožarnu zaštitu u graditeljstvu, elektroenergetskim postrojenjima (hidroelektrane, termoelektrane – energane, trafostanice), rafinerijama i sl. Vrlo visoka sigurnost uz optimalizaciju troškova najveći nam je kriterij pri odabiru materijala i sustava. Također smo jako dobro upoznati s novom regulativom i direktivama Europske komisije pa u skladu s tim pripremamo cjelokupnu izvedbenu dokumentaciju. Cilj nam je vrlo visoka razina zaštite od požara pa pažljivo i u skladu s ostalim zahtjevima, poput fizike i statike zgrade te estetskog oblikovanja, izvodimo radove, koje eventualno potpomažemo i tehničkim razradama.

Kako bismo za naše kupce/naručitelje osigurali najviši nivo usluge realizacije projekata pasivne protupožarne zaštite posjedujemo u svojoj organizaciji sljedeće:

  • Visoko obrazovano i licencirano stručno osoblje sa neupitnim poznavanjem standarda i normi
  • Korištenje najnaprednijih materijala sa svim potrebnim certifikatima i dozvolama
  • Izrada izvedbenih detalja na osnovu postavljenih općih projektnih zadataka
  • Stručno osposobljene montažere koji poznaju sustav do zadnjeg detalja i izvršenje u dogovorenim rokovima
  • Uredno vođenje svih dokumenata o procesu rada
  • Odabirom različitih sustava optimiziramo troškove protupožarnih rješenja
  • Dostavljamo kupcu/naručitelju projekte izvedenog stanja sa fotodokumentacijom
  • Izdajemo potvrde o sukladnosti i izjave o stručno izvedenim konstrukcijama prihvatljive od nadležnih inspekcija za tehnički pregled
dipl. ing. Stipe Barišić,
direktor

Još od prije 20 godina, od samih početaka stvaranja zakonskog okvira u Republici Hrvatskoj (kao i u regiji), aktivno sudjelujem u izgradnji pretpostavki za visokokvalitetnu pasivnu protupožarnu zaštitu u graditeljstvu i industriji.

Kao osnivač i dugogodišnji direktor Promat G.m.b.h. predstavništva u Hrvatskoj, a kasnije kao prokurist Promat građevinski materijali i tehnički direktor Promat SEE, nadasve profesionalnim inženjerskim pristupom postavio sam visoke standarde iz područja pasivne protupožarne zaštite. O tome svjedoče brojne reference od kojih bih kao najznačajnije izdvojio Plivine tvornice u Zagrebu i Savskom Marofu, Tvornica duhana Rovinj, Termoelektrana Plomin 2, TE-TO Zagreb, Hotel Esplanade Zagreb, Hotel Le Meridien Lav Split, HOTO Business Tower, Hypo centar Zagreb, Euro Tower Zagreb, nova međunarodna Zračna luka Zagreb i Zračna luka Dubrovnik.

2013. osnovao sam vlastitu tvrtku FSB s kojom sam nastavio raditi na već dokazanom modelu poslovanja - savjetovanje za optimalan odabir projektom zadanih mjera pasivne protupožarne zaštite u graditeljstvu, kao i preuzimanje izvođenja zahtjevnijih projekata. Cilj mi je i dalje, kao i svih ovih godina, zalagati se za profesionalan, nadasve, inženjerski pristup ovome poslu, jer vjerujem da je on jedini dugoročno održiv. Neki od projekata na kojima sam radio u sklopu FSB-a su upravna zgrada Zagrebačke banke na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, poslovni centar Adris grupe također u Zagrebu, dvorac Eltz u Vukovaru, Vipnet call centar Zagreb, tvornica lijekova Lukaps u Ludbregu te nova tvornica lijekova Belupo u Koprivnici.

Vjerujem da svi s kojima sam do sada surađivao mogu posvjedočiti o mojim sposobnostima i profesionalnosti, a i navedeni projekti govore tome u prilog.

FSB d.o.o.

adresa
Samoborska cesta 91

OIB
48082997755

iban
HR 7924840081106684052

MB
4107063

tel
+385 1 3496811

mob
+385 98 218 359

email
info@fsb-zagreb.hr