O nama

Tržišno orijentirani pružatelj optimalnih rješenja pasivne protupožarne zaštite

Tvrtka FSB d.o.o. nudi kvalitetna sigurnosna rješenja za zaštitu ljudskih života i imovine uz kompletnu podršku u izradi građevinsko – tehničkih koncepcija protupožarne zaštite.

Stručnost

Posjedujemo bogato iskustvo i znanje u području pasivne protupožarne zaštite u građevinarstvu.

Tvrtka njeguje izvrsnost i profesionalni timski rad što dokazuju različiti projekti koji se uspješno realiziraju (više od 25 projekata godišnje), kao i brojne reference.

Kvaliteta i izvrsnost

Ispunjavamo zahtjeve međunarodne norme ISO 9001 koja se odnosi na upravljanje kvalitetom. Upravljanje i osiguranje kvalitete i težnja za izvrsnošću obuhvaća i posjedovanje specifičnih znanja koja su nužna za uspješnu realizaciju građevinskih projekata.

Godina iskustva
30+
Broj projekata
300+
Broj zaposlenih
10+

Prema Zakonu o zaštiti od požara građevinski i industrijski objekti moraju biti napravljeni tako da se spriječi širenje vatre i dima te da se osigura spašavanje ljudi i imovine. Neusklađeno planiranje i loša izvedba sustava protupožarne zaštite može u slučaju požara prouzročiti značajnu direktnu i indirektnu štetu, kao i onemogućiti učinkovito gašenje požara.

Kako bi se umanjile posljedice požara, FSB nudi ne samo sistemska rješenja već i cjelovitu tehničku podršku tijekom planiranja pa sve do završetka izgradnje. Mi smo dokaz kako iz usklađenog djelovanja teorije i prakse korištenjem ispitanih sustava mogu proizaći odgovarajuće izvedbene varijante protupožarne zaštite. Odabrani proizvodi i sustavi rabe se za pasivnu protupožarnu zaštitu u graditeljstvu, elektroenergetskim postrojenjima (hidroelektrane, termoelektrane – energane, trafostanice), rafinerijama i sl. Vrlo visoka sigurnost uz optimalizaciju troškova najveći nam je kriterij pri odabiru materijala i sustava. Također smo jako dobro upoznati s novom regulativom i direktivama Europske komisije pa u skladu s tim pripremamo cjelokupnu izvedbenu dokumentaciju. Cilj nam je vrlo visoka razina zaštite od požara pa pažljivo i u skladu s ostalim zahtjevima, poput fizike i statike zgrade te estetskog oblikovanja, izvodimo radove, koje eventualno potpomažemo i tehničkim razradama.

dipl. Ing. Stipe Barišić

Riječ direktora

Još od prije 20 godina, od samih početaka stvaranja zakonskog okvira u Republici Hrvatskoj (kao i u regiji), aktivno sudjelujem u izgradnji pretpostavki za visokokvalitetnu pasivnu protupožarnu zaštitu u graditeljstvu i industriji.

Kao osnivač i dugogodišnji direktor Promat G.m.b.h. predstavništva u Hrvatskoj, a kasnije kao prokurist Promat građevinski materijali i tehnički direktor Promat SEE, nadasve profesionalnim inženjerskim pristupom postavio sam visoke standarde iz područja pasivne protupožarne zaštite. O tome svjedoče brojne reference od kojih bih kao najznačajnije izdvojio Plivine tvornice u Zagrebu i Savskom Marofu, Tvornica duhana Rovinj, Termoelektrana Plomin 2, TE-TO Zagreb, Hotel Esplanade Zagreb, Hotel Le Meridien Lav Split, HOTO Business Tower, Hypo centar Zagreb, Euro Tower Zagreb, nova međunarodna Zračna luka Zagreb i Zračna luka Dubrovnik.

2013. osnovao sam vlastitu tvrtku FSB s kojom sam nastavio raditi na već dokazanom modelu poslovanja - savjetovanje za optimalan odabir projektom zadanih mjera pasivne protupožarne zaštite u graditeljstvu, kao i preuzimanje izvođenja zahtjevnijih projekata. Cilj mi je i dalje, kao i svih ovih godina, zalagati se za profesionalan, nadasve, inženjerski pristup ovome poslu, jer vjerujem da je on jedini dugoročno održiv. Neki od projekata na kojima sam radio u sklopu FSB-a su upravna zgrada Zagrebačke banke na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, poslovni centar Adris grupe također u Zagrebu, dvorac Eltz u Vukovaru, Vipnet call centar Zagreb, tvornica lijekova Lukaps u Ludbregu te nova tvornica lijekova Belupo u Koprivnici.

Vjerujem da svi s kojima sam do sada surađivao mogu posvjedočiti o mojim sposobnostima i profesionalnosti, a i navedeni projekti govore tome u prilog.