Protupožarno staklo

Promat Promaglas F1

Pošalji upitPošalji upit o proizvodu

PROMAGLAS® F1 je spregnuto staklo koje se sastoji od ploča ESG- stakla između kojih je sloj protupožarnog gela. U slučaju požara on predstavlja visokoučinkovitu izolaciju koja sprječava zapaljenje gorivih materijala na strani suprotno od požara.

Područje primjene

PROMAGLAS® F1 primjenjuje se za protupožarna ostakljenja klase vatrootpornosti EI 30, 60, 90, 120 kao i u protupožarnim završecima. PROMAGLAS® F1 omogućava nove načine gradnje, koje nije moguće ostvariti s uobičajenim višeslojnim protupožarnim staklom. Korištenjem ESG-stakla zadovoljavaju se visoki zahtjevi na sigurnost.

Oblik isporuke

Na drvenom postolju ili pakirano u sanduke, fiksnih dimenzija prema narudžbi, spremno za ugradnju. Naknadna obrada nije moguća.

Napomena

Izvedba se u opisanoj verziji sastoji od dvije ploče ESG-stakla debljine 6 mm i sloja gela debljine 12 mm. I debljina ESG-stakla i debljina sloja gela mogu se mijenjati neovisno jedno o drugome, a ovisno o protupožarno-tehničkim ili statičkim zahtjevima. To pruža mogućnost optimalne izvedbe stakla ovisno o primjeni i zahtjevima. Minimalna debljina ESG-stakla iznosi 5 mm, a sloja gela 12 mm. Umjesto ESG-stakla također je moguće staviti VSG-stakla.